Κλασικό μπαλέτο / classical ballet

Στη σχολή διδάσκονται μαθήματα μπαλέτου βασισμένα στο ρωσικό σύστημα Vaganova. Όλα τα μαθήματα κλασικού μπαλέτου γίνονται στις καινούργιες εγκαταστάσεις της σχολής μας, στον δεύτερο όροφο του κτηρίου μας. Η σχολή διαθέτει ειδικό δάπεδο χορού της εταιρίας Harlequin, όπως επίσης και υποδαπέδιο σύστημα απορρόφησης κραδασμών της ίδιας εταιρίας, ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά γιατί η ασφάλεια των χορευτών μας είναι η προταρχική μας ανησυχία.

Γίνονται δεκτά παιδιά από τριών ετών στα προπαρασκευαστικά τμήματα όπου διδάσκονται τις βασικές αρχές χορού και μουσικοκινητικής αγωγής.

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα βασικού, μέσου και προχωρημένου επιπέδου, ενώ γίνονται και μαθήματα pointe και κλασικού ρεπερτορίου στις μεγαλύτερες τάξεις.

Για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό, γίνεται προετοιμασία για εισαγωγή σε επαγγελματικές σχολές χορού, όπως επίσης προετοιμασία και συμμετοχή σε διαγωνισμούς χορού.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εσωτερικές εξετάσεις και σεμινάριο κλασικού χορού με διεθνείς αναγνωρισμένους χορευτές. Για δύο συνεχείς χρονιές, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη σχολή μας την διεθνούς φήμης Α χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Arena di Verona κυρία Ελεάνα Ανδρεούδη. Ήταν η πρώτη φορά που παρέδωσε σεμινάρια στην Κύπρο και αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Προγραμματισμένο σεμινάριο μαζί της και για το φθινόπωρο. Απευθύνεται σε παιδιά από το επίπεδο Ballet 1 μέχρι και τα προεπαγγελματικά τμήματα. 

Επτά χρόνια πριν, όταν λειτούργησε η σχολή για πρώτη φορά, ξεκινήσαμε με μία ομάδα κοριτσιών που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με τον χορό, το Μπαλέτο Ενηλίκων. Τα κορίτσια αυτά πάντα ήθελαν να ασχοληθούν με τον κλασικό χορό αλλά πίστευαν ότι ήταν πλέον αργά. Απέδειξαν με πολλή δουλειά, ότι ποτέ δεν είναι αργά για κάτι που αγαπάς πραγματικά, και έφτασαν σε ένα υψηλό επίπεδο, ερμηνεύοντας δύσκολους ρόλους κλασικού ρεπερτορίου. Αυτή την στιγμή, στη σχολή μας λειτουργεί τμήμα μπαλέτου για ενήλικες μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου.

Οι εγγραφές για τη νέα σεζόν γίνονται εντελώς δωρεάν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό επισκευτείτε το gallery.

Turn your Facebook Page into a website, instantly.

Try now for 14 days FREE

No credit card required, unsubscribe at any time. pagevamp.com